понедељак, 11. јануар 2021.

Susret sa sobom




"Ko gleda spolja sanja, ko gleda unutra, budi se." - JUNG

Kao nastavnik Aleksander tehnike povela bih vas na jedno putovanje. Za neke to će biti draga i dobro poznata destinacija, povratak kući, ali biće i onih kojima će to biti odlazak u nepoznato. Želim da se podvučete "SEBI POD KOŽU" (to ne mora biti samo i isključivo u smeru drugi vama, ili vi nekom; danas i ubuduće baš sami sebi 😉). 
Sama ideja već oslikava bliskost, a u našem slučaju težimo onoj najčešće zanemerenoj bliskosti sa samim sobom. 

Stanite pred ogledalo i donesete odluku da tu ostanete nešto duže tokom jutarnjeg spremanja za novi dan. Podarite sebi trenutak za susret sa sobom. Neka odraz u ogledalu bude podsticaj da se vratite sebi pod kožu. Neka pogled postane mekan i umesto površnog ili fiksiranog pogleda u svoj odraz, počnite da približavate tu sliku sebi. Zamišljajte da se ona približava i stapa sa vašim telesnim, opipljivim, da postajete JEDNO. Osetite prisustvo u ramenima, dozvolite im da se "istope" od miline što su deo vas; osetite ruke, poželite im dobar radni dan i unapred zahvalite na podršci; osetite trup, udahnite nekoliko puta ispunjavajući prostor svojim prisustvom; osetite noge i prepustite težinu tela majci ZEMLJI. Ostvarite kontakt sa njom i osetite radost zbog vaše bezuslovne povezanosti.
 
Mekoća pogleda, mekoća misli, lakoće glave. 
Kakav susret za pamćenje! 

Ako u toku dana "izgubite" sebe iz vida, odvojite par sekundi ispred ogledala i ponovite proces. Uživajte u odabranom društvu! 

"Volite trenutak i energija tog trenutka će probiti sve granice." (Korita Kent)

1 коментар:

  1. Draga Natalija, spet nekaj enkratnega!
    Druženje s samo seboj vedno zanemarjam. Zmanjka mi časa ... (saj vem, da je to izgovor za izgubljeni kontakt). V času izolacije bom prijateljstvo s sabo ponovno obudila. Hvala ti za pobudo in vodenje na daljavo. Mehki pogled, sproščena ramena, dooolge roke, moje roke ... kot da si tu. Zelo pogrešam tebe in tvoje delavnice.

    ОдговориИзбриши